RSS

myfadzli.com

Ubuntu yang membuntukan

Friday, July 10, 2009

waaaa ak nak mengadu la ckit yer.. jgn marah... mcm nih... semalam.. ak punya la excited pergila install ubuntu.. kononnya... nk buat dual boot ngn ak nyer XP la... dan... ak pulak install ubuntu nih.. ms reboot... omg.. kesilapan bermula kat cnih la... habes semua file/folder aku kat dalam hd nih.. gone... semua hasil/karya aku dari ak mula pegang laptop smp la semalam... hilang mcm tuh ja... tanpa memberikan sebarang kesan mahupun kotoran yang sangat degil... waaaa ak jadi giler tok sekejap...

disebabkn ke-excited ak tok install ubuntu nih rupanya membawa padah yang amat buruk sekali dalam sejarah hidup aku. sangat2 memberi kesan yang cukup hebat dan membawa aku kepada kehancuran/keruntuhan akhlak... eh bkn keruntuhan akhlak.. tp keruntuhan rumah tangga... woo means... tangga kt rumah aku tuh runtuh ak kerjakan la.. walaupun hakikatnya xda tangga pun kt rumah aku... waaa sangat mendalam kesannya dalam kehidupan aku nih... walau mcmn pun...hidup kn teruskan.. walaupun menangis air mata madu/darah sekali pun... xkn kembali semua file aku tuh...

aduhh.. malas lagi nk cerita pasal tuh... sangat menyakitkan jiwa dan raga...... kesedihan yang diundang tanpa disangka-sangka sangat memberatkan hati ini... sudah!! enough!! out....
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 comments:

zaid said...

hahahah teruninstall xp sekali la tuh...

Tuah said...

tawu xper... bengang giler.. adehh.. pakai recuva xleh gk.. waaa cmna nih...

-Mind Pollution- said...

recuva? lol ..aku pakai windows seven grub kan ngan open suse..cun jer takder masalah langsung..kau ader usik mbr kot..open source takkan usik ntfs nye partition..kalau nak create baru pon pakai kat unlocatted drive..bukan ntfs.

Tuah said...

ooo.. ak pakai recuva tok ak sedut balik file2 ak yg hilang tuh... malangnyer.. lagu ja yg dpt dia tarik.. file2 lain habes mcmtuh ja.. problem tol la...

RyuJi SaTo said...

saje jln2 kt cini....ternmpk lak post pasl ubuntu nie.....
aku dah pakai ubuntu kt 2 bulan....
still run ubntu dlm windows coz ader prisian yg aku perlukan tuk aku wat kejra....
hurmmmm.....n aku perlukan 1bln tuk kuase flatfom dye..not bad...
nshat:
1. banyk ke resrch pasl nie....
2. selalu lwat forum....
banyk...kalau ko p page aku...ader link blog2 pasl ubuntu dlm bahsa melayu n englsh.....

Tuah said...

oh ok bro.. mmg biasa klo bt ap2 rujukan kat melayubuntu.blogspot.com.. tp disebabkn haritu ad kesilapan teknikal.. haha nih la jadinya.. problem...